Mitchell’s Scaffolding Ltd

Depot Mayfield Project: From Scaffolding to Seating!

Mitchells Mayfield Depot

The Mitchell's Scaffolding team recently completed an unusual project in Manchester at the city's Depot Mayfield events venue. The venue's managers contracted us to design and create a brand-new seating area that will allow events to go ahead as planned in the wake of the COVID-19 pandemic.

Depot Mayfield is a venue with plenty of history, having been built in 1910 for use as a railway yard at Manchester's iconic Mayfield station. Though suffering extensive damage after being hit by a parachute mine during the Second World War, the depot continued serving Manchester's main train station until it finally closed to passengers in 1960.

Depot Mayfield continued operating as the lead mail distribution depot for the Royal Mail after it closed to passengers, a position it held for a further 18 years. Sadly, Depot Mayfield then closed and remained that way for nearly 30 years. It was then totally transformed into a multi-use performance and events space as part of a £1billion regeneration scheme and has since become a leading destination for Greater Manchester, located right in the heart of the city.

Depot Mayfield can accommodate no less than 10,000 guests at full capacity and boasts an extensive, diverse programme of music, arts, culture, community and industrial events. The venue has hosted many large-scale commissions including the Manchester International Festival, Manchester Pride and the Warehouse Project.

To create the new seating area, our operatives began by using our scaffolding poles to create a multi-tiered structure, which was then overlaid with large planks of quality timber. Once these were in place, they were painted in a beautiful rainbow of colours to complete the new area. The managers of Depot Mayfield were so pleased with the results that they have asked us to return in the near future to build similar new seating areas.

Check out the 'Portfolio' section of our website to see pictures of the new seating area being built along with the finished results! You can also discover many more case studies of our work in this section.

21st September 2020, 14:42
 

© 2020 Mitchell’s Scaffolding Ltd. All rights reserved.
https://www.mitchellsscaffolding.co.uk/news/2020/september/depot-mayfield-project-from-scaffolding-to-seating.html

Page updated 21st Sep 2020, 14:42

Designed and maintained by Brick technology Ltd.
BRICK | Instant Websites